Over CSC

CSC is een christelijke sportvereniging, waar wekelijks ongeveer 400 leden met veel plezier sporten. Een bloeiende vereniging, waar een ieder zijn/haar plekje kan vinden. Zowel voor de recreanten als voor de leden die wat meer prestatiegericht willen sporten, biedt de vereniging tal van mogelijkheden.

De vereniging heeft een gymnastiekafdeling en een volleybalafdeling. Bij beide afdelingen is het mogelijk om vanaf een zeer jonge tot op een hoge leeftijd op diverse niveaus te sporten. De lessen en trainingen worden gegeven door de technische leiders. Alle lessen en trainingen vinden plaats in sportaccommodaties van de gemeente waaronder de turnaccommodatie in de Evenementenhal.

CSC, Christelijke Sport Centrale opgericht in 1928, vervult al vele jaren een belangrijke maatschappelijke rol binnen de gemeente Skarsterlân (nu De Fries Meren) en in het bijzonder in de plaats Joure. Het is een vereniging met een grote naamsbekendheid onder de bevolking, niet in de laatste plaats doordat een aantal leid(st)ers al vele jaren aan de vereniging verbonden is.

Zo heeft CSC een bijzondere plaats ingenomen binnen de gemeente. Zij voldoet daarom als vereniging niet slechts aan de vraag naar sportmogelijkheden van de huidige leden, maar heeft als visie van het huidige bestuur, een duidelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid om, binnen de gemeente, als aanbieder van diverse vormen van ontspanning te fungeren. Ontspanning in de vorm van sportieve mogelijkheden voor kinderen vanaf drie jaar tot volwassenen op zeer hoge leeftijd.

Naast lichamelijke ontwikkeling, is ook de geestelijke ontwikkeling belangrijk. Of er nu individueel of in teamverband wordt gesport: teamgeest en verantwoordelijkheid binnen de groep spelen een rol. Dit geldt zowel tijdens de lessen en trainingen, als bij deelname aan wedstrijden. Immers, de individuele sporter heeft doorzettingsvermogen nodig om zijn of haar sportieve niveau te kunnen verhogen.
Door het aanbieden van sportmogelijkheden in verenigingsverband, biedt de vereniging aan grote groepen de mogelijkheid van ontspanning en zelfontwikkeling tegen relatief lage kosten. CSC heeft vele mogelijkheden. Het programma biedt onder andere gymnastiek en turnen voor jong en oud, freerunning, 50+ sport (Meer Bewegen Voor Ouderen) en volleybal op diverse niveaus.