Freerunning

Freerunning

Schermafbeelding 2016-06-16 om 17.26.03Letterlijk vertaald betekent freerunning  “vrij rennen”. Dat is eigenlijk precies waar het bij freerunning om draait, het vrij bewegen en zelf bepalen welke beweging jij wilt maken!

Dit kan op vele manieren: springen, klimmen, balanceren, zwaaien en hangen. Al het materiaal uit de zaal wordt gebruikt om de meest creatieve opstellingen te bouwen en een uitdagend freerunning parcours uit te zetten in de gymzaal. Hierbij maken we gebruik van o.a. springkasten, rechtopstaande matten, turnbokken, turnbanken, halmuren, touwen en klimrekken. En hierbij is het eigenlijk net als freerunning op straat: veel obstakels, die eigenlijk ergens anders voor bedoeld zijn, blijken uitstekend geschikt te zijn voor freerunning in de gymzaal.

Trainers
De lessen van CSC werden tot voor kort gegeven door professioneel freerunner Justen Scheffer. Hij is echter momenteel uitgeschakeld door een knieblessure. Wij hebben een vervanger gevonden in Remco Tietema, eveneens een fanatieke freerunner die studeert aan het CIOS en ook freerunlessen geeft in Oldemarkt. Hij geeft de komende tijd de lessen samen met Fredau Buwalda. Zij doet ook de coördinatie van Freerunning bij CSC, dus voor vragen, aanmeldingen of afmeldingen kunt u bij haar terecht via freerunnen@csc-joure.nl.

Waar
Sporthal De Stuit, Joure

Kijk voor lesrooster en contributie in het menu rechts.

Durf jij het aan?
Twijfel je of freerunning wel iets voor jou is? Kom dan gerust een keer kijken. Een proefles volgen kan (als er plek is) na opgave via freerunnen@csc-joure.nl. Je krijgt dan een bevestigingsmail met de datum van jouw proefles.

Voor foto’s en filmpjes, check onze Insta-account @cscjoure_freerunning